Sponzoři Biatlon

 

zk_tn

Činnost klubu je realizována za finanční podpory Města Sokolova.

Činnost klubu je realizována za finanční podpory Karlovarského kraje.

Přihlášení

LYŽAŘSKO-BIATLONOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ V PERNINKU, TRÉNINKY NA SJEZDOVKÁCH A PŘEBOR AK SOKOLOV NA BĚŽECKÝCH LYŽÍCH

Ve dnech 30.1.2020 až 1.2.2020 se konalo lyžařsko-biatlonové soustředění našich dětí v českém Sv. Mořici, v Perninku. Soustředění se zúčastnilo celkem 22 dětí. Byly ubytovány v penzionu Marzebilla a v apartmánu naproti penzionu. První den soustředění začal večer velmi zajímavou besedou. Přišel mezi nás slavný český skokan, reprezentant, trojnásobný účastník olympijských her pan Rudolf Höhnl. Děti byly nadšené, protože velmi poutavě vyprávěl o svém dětství, o svých sportovních začátcích, úspěších na závodech ve skocích na lyžích, ale i v atletice, a o své zajímavé práci trenéra skoků ve Švýcarsku. Hlavně však sebou přinesl i opravdové skokanské lyže, hromadu dobových fotografií, medailí, zejména nádherná byla ta bronzová ve tvaru sněhové vločky z Mistrovství světa ve Falunu  a pohárů. Děti měly na konci besedy hromadu dotazů a pan Höhnl jim ukázal i správnou techniku nájezdu na můstek a vysvětlil jim jak se správně odrazit z hrany můstku.. Druhý den po roztátí veškerého sněhu v Perninku  jsme museli změnit plán soustředění a tzv. trénovat na suchu. Odpoledne jsme nakonec za sněhem přece jenom vyrazili a to na Fichtelberg. Večer pak byla přednáška o mazání běžeckých lyžích a o novinkách v běžeckém lyžování. Poslední den soustředění patřil letnímu biatlonu. Po nástřelu na Perninkém kolečku, děti již tradičně absolvovaly na závěr soustředění závod, tentokrát byl v letním biatlonu, ve sprintu.Vyzdvihnout bych chtěl všechny děti, kteří jej úspěšně zvládly, dobře střílely a i běžely. Nejlepší ve střelbě byl Matěj Kukačka a celkově nejlepšího času dosáhl Viktor Vondruška. Nakonec se všichni shodli, že se soustředění i přes nepřízeň počasí povedlo.

Sjezdové lyžování v Potůčkách.

Ve dnech 9.2.2020 a 13.2.2020 se konaly tréninky našich dětí ve sjezdovém lyžování ve skiareálu v Potůčkách. Děti se učily jezdit oblouky na sjezdových lyžích kročnou technikou. Ta je charakteristická mj. tzv. vykročením do oblouku a vedením lyží v oblouku po hranách. Výuka probíhala mj. i z důvodu možného využití transferu – přenesení dovednosti zvládnutí jízdy na sjezdových lyžích do techniky jízdy na běžkách. Kromě tedy tzv. vykročení a jízdy po hranách i přenos (transfer) pocitu rychlosti, skluzu, kontaktu lyží s podložkou atd. Na konci každé tréninkové jednotky měly děti možnost si vyzkoušet slalomovou trať.

Přebor AK Sokolov v běžeckém lyžování.

Přebor se konal  dne 22.02.2020 a to po krátkém tréninku (postoje na místě, hry na zahřátí) a prohlídce trati, volnou technikou na běžeckých tratích pod Saskou boudou. Před samotným závodem proběhlo společné mazání běžeckých lyží. Děti běžely jeden okruh o délce 1,28 km. V kategoriii dívek, narozených v roce 2008 a 2009 vyhrála Jana Hadravová. Na druhém místě skončila Bára Jelínková a na třetím v této kategorii skončila Kateřina Jílková. Dále v kategorii dívek narozených v roce 2010 a 2011, skončila na prvním místě Eliška Dlouhá, na druhém Viola Farská a na třetím místě Timea Suchá. Ve stejné věkové kategorii u chlapců zvítězil Pavel Adamec, druhý skončil Jiří Hadrava a třetí byl Josef Brožík. V kategorii chlapců narozených v roce 2012 a 2013 byl první Adam Dlouhý. Po závodě dětí ukázali na trati své umění i rodiče a nevedli si vůbec špatně. Zvítězil Petr Dlouhý, druhý byl Jiří Hadrava a třetí Jiří Korbel.

V nejbližší době po jarních prázdninách plánujeme pořádat první klubový závod v severské kombinaci. Buď by byl pořádán jako samostatný závod, nebo by byl součástí lyžařského víceboje (obří slalom, skok na lyžích, běh na běžkách). Dále plánujeme na závěr zimní sezóny již tradiční klubový přebor v biatlonu a novinku – turistický pochod Slavkovským lesem.

Zanechat komentář

Kalendář závodů

Únor 2020
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Blíží se

  • Nejsou žádné události.

Poslední komentáře